A kőműves sok mindenhez ért

Kőműves szaki

Aki elsajátítja ezt a szakmát, biztos lehet abban, hogy a munkájára mindig igényt fognak tartani. Épületeket mindig újítanak fel és újakat is gyakran építenek, tehát a kőműves mindenképpen számíthat arra, hogy a munkájából, a szakértelméből jól meg fog élni. Az alapozás, a falazás, a zsaluzás, a vasszerelés, a betonozás, a vakolás mind az munkakörébe tartozik.

Képesnek kell lennie arra, hogy a műszaki dokumentumot tökéletesen megértse, hiszen csak akkor lehet jó a munkája is. Ha pedig jó a munkavégzése, akkor gyakrabban fogják felkeresni, hogy megbízzák különböző feladatokkal. A jó kőműves mindig betartja az építési folyamatok sorrendjét és a munkavédelmi előírásokat.

Meg kell tudnia határozni a munkavégzéshez kellő építési anyagok mennyiségét és fontos, hogy precízen használja a kézi szerszámokat, de a korszerű gépeket is. A kőműves szakma nem egyetlen tevékenységből áll, hanem rendkívül sokoldalú, ezért a megtanulása nem egyik percről a másikra történik, de ha sikerül, akkor az mindenképp hasznára lesz.