A nyaklánc az egyik legkedveltebb ékszer

Kedvelt nyaklánc

Ez a kiváló termék egy gyönyörű kiegészítő, amit szinte minden ember kedvel. Viselésére minden egyes nap lehetőség van, és minden öltözethez másfajtát lehet választani, ezzel színesebbé téve a szürke hétköznapokat.

A nyaklánc története nagyon mélyre nyúlik vissza, már az ősemberek is viselték, bár ekkor még általában felfűzött fogak, csontok díszítették. Az ősemberek a kellékeknek mágikus tulajdonságot tanúsítottak. Ezeket általában totemekként hordták, vagyis abban hittek, hogy ezek a felfűzött fogak megóvják őket a gonosz szellemektől. Afrikában még a mai napig is léteznek olyan népek, akik kevés ruhát viselnek magukon, de nyaklánc akár több is van mindenkin.

Az ókorban és a középkorban a leggyakoribb alapanyag a nemesfém, pontosabban az arany volt. Az arany nyaklánc szép is volt, fénylett, ezért divatos kelléknek számított, de persze ez manapság is így van, igen közkedvelt ékszer. Egy ilyen kellék tökéletes ajándék egy születésnapra, vagy valamilyen évfordulóra, de számos más eseményre is megfelel.