Hőszigeteléses épületek és a hővisszanyerős szellőztető

Hővisszanyerős szellőztető

Az emberek életük nagy részét zárt terekben töltik, hiszen amikor elhagyják az otthonukat, akkor a munkába sietnek, ahol 8-10 óra után sokszor egyből vissza is térnek a lakásba. Emiatt sem mindegy, hogy mindkét helyen milyen minőségű a levegő. A makulátlan, tiszta levegő biztosításáért a hővisszanyerős szellőztető gondoskodik, amelyik modern funkciói, üzemmódjai révén garantálja a sikert.

Miért is nélkülözhetetlen ez? Nos, a mai korszerű épületek mind nagyon jól vannak szigetelve, a falaknál és a nyílászáróknál egyaránt, ezért a légtér egységes és tömör. Ez nyilván nem egy rossz tulajdonság, de ezáltal csak akadozva garantált a szellőztetés bizonyos megoldások hiányában, ami sok gondot okozhat.

Ezért is kell a hővisszanyerős szellőztető, amelyik a friss levegő szállításában úgy segít, hogy közben nincs hőveszteség sem. A mai energiatakarékosságra törekvő világban ez roppant fontos tényező. Ezért is kezelhető tényként, hogy a hővisszanyerős szellőztető rendszer a ventilátoros szellőztetés leginkább energia-hatékony megoldását kínálja.