Igen közkedvelt az infraszauna

Modern infraszauna

Érdekes végignézni, hogy miként változtatja meg a technológia a világot. Szinte már minden hagyományos dologban fellelhető a modernkor vívmánya.

Az infraszauna megjelenésével sokkal szélesebb körben elérhető ez a tevékenység. A régi időkben a szauna egy különálló kisebb épületnek számított. Azonban, a modern eszközök segítségével sikerült kabinméretűre zsugorítani. A beépítése nem jár nagy munkálatokkal, de egy ehhez értő szakemberre mindenképp szükség van, hogyha a megfelelő hatásfokot szeretnénk elérni a használatával.

Az infraszauna sugarai a bőrünket melegítik fel és nem a kabinban lévő levegőt. Ebben rejlik a titka, hiszen sokkal kevesebb energiára van szükség ahhoz, hogy elérjük a megfelelő hatást. A finn szaunában külön erre a célra kialakított kályhák szolgáltatják a meleget. Ahhoz, hogy ezek megteremtsék a szükséges hőmérsékletet, jelentős mennyiségű energia szükséges.

Az infraszauna pedig sokkal gazdaságosabban működtethető és különféle illóolajokat felhasználva, még az aromaterápia kellemes hatásait is élvezhetjük.