Kritika a megjelenés előtti Call of Dutyról!

Call of Duty WWII PS4

Általában a Béta teszt során már nagyjából kiderül, hogy milyen lesz a bemutatott videojáték. Ennek eredményeképpen az érdeklődők már a megjelenés előtt kapnak egy képet arról, hogy a játék felülmúlja-e várakozásaikat vagy sem. Magyarán érdemes-e kiadni rá a pénzt vagy inkább tartogassák valami jobbra.

Úgy tűnik, hogy az Activision ezúttal hatalmasat durrant majd a Call of Duty sorozat legújabb változatával, a World War II-vel, ugyanis visszatérve az alapokhoz, újra a második világháború témájára alapozva fejleszti ki és dobja piacra a játékot.

Minden futurisztikus és sci-fi kütyüt mellőzve a Call of Duty WWII ugyanazt a tempós játékmenetet kínálja, amit elődeinél megszokhattunk. A War nevű új játékmód rendkívül sok tesztelőnek tetszett. Ebben a feladatok általában négy fázisra oszthatók: eleinte el kell foglalni egy kúriát, ahol az ellenség kommunikációs központja felett átvéve az irányítást, zavarhatjuk az adást.

Amennyiben ezt sikerrel teljesítettük, a következőkben egy hidat kell újjáépíteni, ahhoz, hogy bejussunk a városba. Ehhez azonban csapatmunkára van szükség, mert a túloldalról folyamatosan ágyukkal akadályozzák a hídépítést. Csapatmunka hiányában nagyon gyorsan meg lehet halni ennél a fázisnál.

Természetesen különböző feladatok teljesítéséhez megvan a szükséges fegyverarzenál és eszköztár mindkét oldalon, vagyis gépkarabély állásokat lehet felállítani, mesterlövészek segítik a csapatot, vagy éppenséggel tizedelik a mienket; ágyúk és minden, ami abban a korban a háborúhoz tartozott.

A hídépítés után az ellenség utánpótlásának a megakadályozása következik, ami, ha sikerül, akkor behatolva a városba kiiktathatjuk a templom tövében található légvédelmi rendszert, így biztosítva a biztonságos földre szállást az ejtőernyős osztagnak.

A kör végén pedig következik a térfélcsere, így a támadókból védők lesznek, és fordítva. Ebben a játékmódban az győz, aki jobban teljesített, vagyis a játék minden fázis eseményeit figyelembe veszi, amikor eldönti, hogy ki nyerte meg az adott kört. A War játékmód is arról árulkodik, hogy izgalmas lesz a Call of Duty WWII.