Ma is divatosak a rozsdamentes edények

Rozsdamentes edények

A mai háztartásokban egyre több inox, azaz rozsdának is ellenálló eszköz található meg, amelyeknek a tisztítása valamilyen szinten eltér a megszokott fém tárgyakétól.

Mindez, természetesen, a rozsdamentes edények inox változatára is vonatkozik, amelyekről szintén elmondható, hogy a felületükön nem megy végbe az oxidáció, ami a tartósabb vas lábast is tönkreteheti. Ennek ellenére a makacs, megszokott szennyeződések ugyanúgy lerakódnak a felületeiken, mint bármely más tárgyén. Mivel más anyagról van szó, érdemes észben tartani ezen rozsdamentes edények esetében, hogy a tisztításukkor, mosogatásukkor olyan szereket érdemes használni, amik csak a szennyeződéseket távolítják el, e fémtárgyak fényét nem károsítják.

A szinte eltávolíthatatlannak tűnő foltokat, zsírrétegeket és olajszennyeződéseket a rozsdamentes edények belsejéből az inox anyagú edényekhez kifejlesztett tisztító folyadékkal kell eltüntetni. Ha ez nem adott, akkor mindenképp tanácsos az erre a célra kitalált pasztát használni. Ez talán fárasztó lehet, de az eredmény nem marad el.