Tudnivalók a benzinkút üzemeltetés pályázat feltételeiről

Benzinkút üzemeltetés pályázat

Egy saját üzemanyagtöltő állomás régebben még aligha volt lehetséges, azonban manapság a beruházási költségek olyan mértékben lecsökkentek, hogy már egyre több magáncég is üzemeltet kutat. Ahhoz, hogy egyáltalán megfelel az adott vállalat a törvény által előírt biztonsági és egyéb feltételeknek, azt a benzinkút üzemeltetés pályázat beadásakor döntik el. Az előzetes felméréseket mindenképpen szakember végezze el! Az uzemanyagtartaly.hu weboldalon több hasznos információ is megtalálható a benzinkút üzemeltetés pályázatról.

Többek között az is, hogy a helyszíni felmérést a Hungaro Mobiltank teljes mértékben térítésmentesen végzi el, ami ellenőrzi az adott telephely megfelelőségét, figyelembe véve a létesítési feltételeket, az elhelyezési és védő távolságát, valamint a telepítendő berendezések műszaki állapotát is. A benzinkút üzemeltetés pályázatnál azért vannak olyan szigorú telepítési feltételek, mert itt veszélyes, fokozottan tűz- és robbanásveszélyes anyagok kezeléséről van szó, emiatt veszik rendkívül komolyan a jogszabályok betartatását.

Van eladó tartály konténer az említett honlapon, ami tulajdonképpen egy konténerkút, ami hordozható is. Ehhez a mobil benzinkúthoz üzemanyag tartály, szivattyú, kimérő szerkezet és a biztonsági berendezések is tartoznak. Teljesen mindegy, hogy üzemen belül vagy pedig közforgalmú célra alkalmazzák a konténer kutat, mert mindenképp igen praktikus dologról van szó. A mozgathatóság főként akkor hasznos, ha az üzemben átépítés történik, esetleg más telephelyre költözik.

A konténeres burkolás pedig még inkább segíti az időtállóságot, hiszen a külső környezeti hatásoktól való védelem miatt nem korrodálódik úgy, mintha föld alá vagy szabadon a föld felé telepítenék azt. Ennek a konténerkútnak a karbantartása és az üzemeltetése egyaránt költséghatékonyabb, mint más hasonló berendezéseké. A weblapon keresztül forgalmazott tartály konténer minden esetben új szerkezet, aminek kivételesen hosszú, akár 30 év is lehet az élettartama, amennyiben rendeltetésszerűen használják.