Egy ügyféltől hallottam a lakossági pályázatok lehetőségéről.

Szponzorált tartalom

lakossági pályázatok energiahatékonysági hitelprogram

lakossági pályázatok energiahatékonysági hitelprogram

A múlt héten, mint ahogyan sok éve rendszeresen befizettem a villanyszámlám az áramszolgáltatónál és közben beszélgetni kezdtem más ügyfelekkel. A beszélgetés arról folyt, hogy milyen sokba kerül az áram, és hogyan lehetne spórolni azzal. Az egyik ügyfél megemlítette, hogy olvasott a napelemről, ami a nap fényenergiáját alakítják át elektromos árammá, és szerinte ez olcsóbb, modernebb megoldás lehet az áramfogyasztásra. Otthon az interneten böngészni kezdtem a napelemekről, amikor is rátaláltam arra, hogy valóban a napelem költséghatékonyan biztosítja az energiát. Rátaláltam egy olyan honlapra is, amely a napelemek kiépítését támogatással segíti, mely lakossági pályázat benyújtásával vehető igénybe.

A napelemek több energiát termelnek naponta, mint amennyire szükségünk lehet. A jól tervezett és kivitelezett rendszer akár díjmentessé teheti az áram költségét, a napelemek kiépítésére költött összeg pedig 8-10 év alatt képes megtérülni ezáltal.

A lakossági pályázatok energiahatékonysági hitelprogram keretében biztosít egy kedvezményes, 0%-os kamatozású hitelt, minimum 0,5 és maximum 5 millió Ft értékben.

A még le nem járt lakástakarékra is igénybe lehet venni az állami támogatást. A lakástakarékra minden évben a 30%-os (maximum 72.000 forintos) állami támogatás van. Amennyiben pont most jár le, a gyűjtött pénzt érdemes napelem rendszerre fordítani, ami több oldalról is egy remek befektetést jelenthet.

A lakossági pályázatot igénybe lehet venni napelem rendszerekre, napkollektorokra, hőszivattyúk telepítésére, fűtésrendszerek korszerűsítésére, hőszigetelésre, és bizonyos nyílászárók cseréjére is. Tehát elég jó befektetésnek ígérkezik!

Érdemes megtekinteni a fenti linket és megpályázni a lehetőséget, amennyiben van rá lehetőség.