Mit tegyünk, ha napelemes rendszert szeretnénk?

Szponzorált tartalom

szigetüzemű napelemes rendszer

szigetüzemű napelemes rendszer

Sokan eljátszanak a gondolattal, hogy milyen jó is lenne ingyenesen villamos energiához jutni. Ha elfelejthetnék a hónapról hónapra érkező csekkeket, számlákat és függetlenek lennének az áramszolgáltatótól. A nullás rezsi nem álom, sok lehetőség van a családi háztulajdonosoknak, hogy minimumra, akár nullára csökkenthessék rezsiköltségüket. Így a hőszivattyú például egy környezetbarát fűtési rendszer, ami ingyen hőenergiához juttathat bennünket, ez pedig egy napelemes rendszerrel kiegészítve valóban nullás költséget jelenthet a fűtés, hűtés, áram hármasát nézve. Saját fúrt kút víztisztítóval – a vízszolgáltatótól való függetlenedés felé egy lépés. Sok lehetőség van tehát és bár ezek esetében a kezdeti költségek viszonylag magasak, hosszú távon megéri a beruházás. Nemcsak anyagilag, hanem környezetvédelmi szempontból.

A szigetüzemű napelemes rendszer az egyik olyan dolog, ami teljesen függetlenné tehet minket a szolgáltatótól. A hagyományos napelemes rendszerek esetében a hálózatra van kötve a rendszer, a fel nem használt energia visszatöltődik, ha pedig szükséges, a hálózatról érkező áramot használja a háztartásunk. Ilyen esetben a szaldós elszámolási rendszer működik, ami azt jelenti, hogy évente leolvassa a szolgáltató, hogy mennyi áramot termeltünk és mennyit használtunk, így vagy ő fizet nekünk, vagy mi neki. Ez az elszámolási rendszer azonban nem mindig lesz így, sorra érkeznek a hírek a bruttó elszámolási rendszerről.

A szigetüzemű napelemes rendszer esetében azonban teljes a függetlenedés, a megtermelt és fel nem használt áram ugyanis speciális akkumulátorokban tárolódik, és áll rendelkezésre, amikor szükségünk van rá. Mégis, melyiknek milyen előnyeivel és hátrányaival kell számolnunk? Hol kezdjük, ha bele akarunk vágni a napelemes rendszer telepítésébe?

A válasz a napelemrendszer.info, ahol ajánlatot kérhetünk, pályázattal kapcsolatban is segítséget kapunk és ingyenes helyszíni felméréssel a kivitelező partnerek felmérik, hogy milyen lehetőségeink is vannak a napelemes rendszerek telepítésére. A napelemrendszer.info-n a pályázatok esetében egy űrlapot kell kitöltenünk, ami során meg kell adnunk, hogy mikor szeretnénk a napelem rendszer kivitelezését, hogy a tulajdonosok átlagjövedelme 2021-be 4.850.000 forint alatt volt-e, illetve lakik-e 25 éven aluli gyermek azonos lakcímen. Ezen kívül az ingatlan és az épület típusát is szükséges megadni, valamint a tető borításának típusát is. A finanszírozás lehetséges módját is ki tudjuk már itt választani. Ezen kívül pedig az is lehetőség, ha szeretnénk elektromos autó töltőt létesíteni, ezt sokan tervezik egyébként a napelemes rendszer kiépítése után. Ugyanis a napelemek által termelt energiával bizony az autónkat is tölthetjük.

A jelenlegi és tervezett áramszámla összege, valamint a megye, ahol élünk, szintén fontos adat. Ezt nemcsak a pályázatok esetében kell megadni, hanem akkor is, amikor helyszíni felmérésre, ajánlatkérésre jelentkezünk. A napelemrendszer.info kivitelező szakemberei pedig hamar felveszik a kapcsolatot velünk és máris elindul a folyamat. Ami nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik. Maga a rendszer telepítése nem tart tovább egy-két napnál, ezért hasznos, ha időt számunk a tervezésre, hogy a számunkra lehető legjobb rendszer épüljön ki.

Vannak döntések, melyeket már az elején meg kell hozni és ezek közé tartozik az is, hogy szigetüzemű napelemes rendszer épüljön-e vagy sem. Az előnyökről és hátrányokról érdemes tájékozódni, és érdemes ebben is a napelemrendszer.info segítségét kérni.