A cégalapítás menete során nem leszel egyedül

Szponzorált tartalom

cégalapítás menete

cégalapítás menete

Biztos vagyok benne, hogy soha többet nem szeretnék felülni egyetlen hullámvasútra sem, márpedig amitől én ennyire irtózom, ahhoz ritkán változik a hozzáállásom. Emlékszem, amikor először ültem gyerekként a hullámvasúton, ordítottam, hogy állítsák meg, engedjenek ki, annyira rettegtem, hogy kiesek – mert persze csúsztam előre minden lefelé száguldásnál a kis beülős részen. Aztán sok évnek kellett eltelnie, mire újra rá lehetett venni az efféle dolgokra, persze az is bennem volt, hogy felnőttként is szeretném megtapasztalni ezt az élményt, hogy valóban érett véleményt, vagyis inkább szilárd álláspontot alakíthassak ki róla. Az is megnyugtatott valamelyest, hogy most is a tesóm ült mellettem, mint annak idején, és persze mondta, hogy ha nem akarok felülni vele, nem muszáj, de én nagyon elszánt voltam. Előtte azért elbúcsúztam tőle, mondtam neki, hogy ha meghalnék, akkor tudja, hogy nagyon szerettem, és mondja meg mindenkinek, hogy épp a félelmeimet próbáltam legyőzni, amikor a tragikus eset történt. Először azt hitte, poénkodni próbálok, és horkantott egyet, hogy ugyan már, ne mondjak ilyeneket. Amikor látta, hogy komolyan gondolom, elsápadt, és megkérdezte, hogy biztos nem szeretném meggondolni magam? De nem akartam. Nem csupán a tériszonyról, mint ősellenségről volt szó. Nemcsak a kontrollvesztettségtől. Ki akartam maxolni, megtudni, hogy tényleg nem nekem való ez a dolog?! Mit mondjak: tényleg nem. Ugyan megjött az az euforikus érzés, amikor végre újra szilárd talajt éreztem a lábaim alatt, na de amit előtte átéltem… Ilyen áron nincs szükségem erre az utána következő állapotra. Egy ponton mintha kikapcsolt volna az agyam, miután előtte csak arra gondoltam, hogy ha nem is esek ki épp, és nem lesz a szerkezetnek baja, akkor tuti szívrohamot kapok vagy hasonló, pont azért, mert már ennyire ráparáztam. Aztán a végén csak tényleg túlélni akartam, leszállni, újra a földön lenni.

Szeretem az izgalmakat, de úgy tűnik, abszolút nem ilyen értelemben…

Szerintem például egy saját cég elindítása is igazán izgalmas tud lenni, és persze kihívásokkal teli – akár ezt is értelmezhetjük úgy, mint egy hullámvasutat, ahol nem várt dolgokkal szembesülhetünk, és némiképp kiszolgáltatottnak is érezhetjük magunkat, ha zöldfülűek vagyunk a témában. Jómagam úgy gondolom, hogy ezen semmi szégyellnivaló nincs, de amennyiben úgy gondoljuk, hogy egyedül túlságosan megrémiszt a cégalapítás menete, és szeretnénk szakértői segítséget igénybe venni, akkor hadd ajánljam mindenki figyelmébe a szekhelypartner.hu-t. Az ő cégük profilja a cégalapítás menetének végigkísérése, az ügyintézés terheinek csökkentése, valamint székhelyszolgáltatást is nyújtanak újonnan alapított és meglévő cégeknek – akár cégmódosítással együtt.

Ráadásul igen kedvező csomagajánlatokkal várják a leendő ügyfeleket, amelyeket érdemes megismerni a honlapon olvasható részletekkel együtt. Fontos megemlíteni még a cégmódosítást, azaz meglévő cégek is felkereshetik őket. Itt érdemes lehet a cégmódosítást a székhelyszolgáltatás igénybevételével összekötni – erről hamarosan írok részletesebben is. A cégmódosítás lépéseit egyébként részletesen bemutatja az oldal, valamint a lehetséges, cégmódosítás alá tartozó változtatásokat is felsorolja a szekhelypartner.hu.

A székhelyszolgáltatás pedig egy olyan lehetőség, amely akkor könnyítheti meg az életünket cégvezetőként, amikor már elindult a vállalkozásunk. A cégünk bejegyzett székhelye ugyanis nem csupán egy címet jelenthet számunkra, hanem lehetőséget meetingek megtartására, tárgyaló biztosításával, levelek átvételét és iktatását is igényelhetjük, valamint teljes értékű székhelykezelést a személyes jelenlétünk nélkül. A szekhelypartner.hu budapesti és újlengyeli lehetőséget is a figyelmünkbe ajánl. A döntésünknél több szempontot is figyelembe vehetünk, legyen szó a székhely címének presztízsértékéről vagy az adóterhek csökkentéséről. Előbbi esetében például jó választás lehet a budapesti székhely, utóbbit figyelembe véve pedig Újlengyel rejt magában egy különleges lehetőséget: aki ugyanis ezen a településen rendelkezik bejelentett székhellyel, annak nem kell megfizetni cége után az iparűzési adót az önkormányzat számára. Ráadásul nem csupán spórolhatunk: ha például mégis irodára lenne szükségünk, akkor jó tudni, hogy Újlengyel szintén Pest megyében van, és a fővárosból könnyen megközelíthető. Szóval ha emiatt vacillálunk, és esetleg Budapest felé billenünk, akkor ne ez legyen a döntő szempont. A székhelyszolgáltatás pedig kedvező áron és remek feltételekkel érhető el a szekhelypartner.hu-nál, így érdemes megismerni a részleteket, legyen egybekötve az igénybevétel akár cégalapítással, akár cégmódosítással.

A blog szekciót még talán nem is említettem: itt gazdasági témában megannyi érdekes bejegyzést olvashatunk, így itt is érdemes lehet időzni egy kicsit.

Legyen szó saját kft. vagy bt. gondolatáról, a cégalapítás menete nem mindenki számára sétagalopp, ezért teljesen reális ötlet egy tapasztalt, profi csapat segítségét kérni, ahogyan már említettem. Másodkézből szerzett tapasztalatokról tudok beszámolni: az egyik ismerősöm a szekhelypartner.hu-t választotta, amikor elindította a kft.-jét, és utólag azt mondta, úgy érzi, hogy nagyon jól döntött, minden sokkal gördülékenyebben ment, mint gondolta, és jutott ereje és ideje minden másra, az ügyintézésnél a cég életében sokkal fontosabb szerepet betöltő dolgokra. A szekhelypartner.hu-nak nagy szerepe volt abban, hogy nem aprózódott fel teljesen, és a helyzethez képest jól tudta kezelni a dolgokat.

Komolyan mondom, hogy egészen kedvet kaptam én is ahhoz, hogy majd az egyetem végeztével magam is belekezdjek a cégalapításba! Nem tudtam, hogy lehet ilyen segítséget igénybe venni, mindenesetre jó tudni… Azért is mondom, hogy teljesen megértem, hogy ez sokaknak biztonságot és könnyebbséget jelent. Főleg, ha az ilyen hivatalos ügyintézésekhez nincs affinitása valakinek. Megmondom őszintén, én elég béna is vagyok, és kifejezetten rosszul is érzem magam ilyen helyzetekben, akkor már nem magától értetődő, hogy amennyiben megtehetem, akkor egy profira bízom az ügyintézés döntő részét? A szekhelypartner.hu oldalon ajánlom az olvasgatást minden érdeklődőnek, sokat lehet tanulni a különböző blogbejegyzéseikből és a menüpontjaik alatt található információkból. A székhelyszolgáltatás pedig egészen lenyűgöző, hogy milyen sokszínű lehetőséget jelent. Biztos vagyok benne, hogy azt sem érdemes kihagyni a sorból, ha már vállalkozásra adjuk a fejünket. Csak biztatni tudok mindenkit, aki a cégalapítás útjára lépne, hogy hajrá, valósítsátok meg az álmaitokat! A szekhelypartner.hu, ahogy az oldal linkje is elárulja, abszolút partner lesz ebben. Informálódjatok, érdeklődjetek akár telefonon, és döntsetek okosan!