Árak az internetes szolgáltatás világában

Szponzorált tartalom

médiaszerver használati díj

médiaszerver használati díj

A férjem napok óta böngészi az interneteskozvetites.hu oldalt. Akárhányszor elmentem mellette, mindig ugyanazt láttam megnyitva a gépén. Egy idő után rákérdeztem, hogy mi az, ami ennyire érdekli, ezen a weboldalon. Ekkor mondta, hogy a munkahelye szeretne kapcsolatba lépni az interneteskozvetites.hu céggel, és ezért ismerkedik komolyabban a Pélicom vállalattal. Épp egy cikket talált a médiaszerver használati díjáról, és ebben merült el.

Férjem még hozzáfűzte, hogy ezen a weboldalon a médiaszerver használati díj nagyon érthetően el van magyarázva.

Én is így tudtam meg, hogy a Facebook és a Youtube live streaming videók sem ingyen vannak, hanem a célzott hirdetések bevételeiből fedezik az ilyen irányú költségeiket. Mi pedig az adatainkkal fizetünk, cserébe még inkább jobban célzott hirdetésekkel bombázhatnak bennünket.

A médiaszerver használati díj az interneteskozvetites.hu estében úgy néz ki, hogy a videofelvételt forgató csapat a közvetítő kocsiból minden esetben elküldi egy médiaszerverre az adást. A nézők a médiaszerverre csatlakoznak az internet segítségével, és nézhetik a műsort. Ezt a csatlakozást úgynevezett CDN nevezetű hálózatok segítik, amelynek segítségével a bolygó legkülönbözőbb pontjain is ugyanolyan minőségben és gyorsaságban fogható az adás. A videó nézésnek adatforgalma van, és az adatforgalom árát szokták meghatározni, az adatforgalomért kell fizetni. Minél többen néznek egy élő adást a neten, annál nagyobb az adatforgalom. Tehát mindig az adatforgalom a legfontosabb, mert ez az, amit beáraznak.

Köszönöm a férjemnek a fenti magyarázatokat, mert úgy gondolom, hogy magamtól soha nem néztem volna utána ennek a témának.