Váltóolaj – Olajok | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból.

Szponzorált tartalom

váltóolaj

váltóolaj

A hétvégén sok hasznos információra tettem szert, ami azt illeti. De azt egyáltalán nem gondoltam volna, hogy a kenőanyagok is porondra kerülnek majd.

Váltóolaj – Olajok | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból – ez az a hely, amit megismertem.

A testvérem egy igazi ezermester. Semmilyen gyakorlati dolgot nem tanult az iskolai évek alatt, egy „mezei” közgazdász, mégis, bármilyen házbeli és ház körüli dolgot képes megcsinálni. Nekilát, videókat nézeget, és egész egyszerűen addig ügyködik, amíg meg nem oldja a problémát. Nagyon ügyes az elektromos dolgokkal, a lakása teljes átvezetékezését egyedül csinálta a tervezéstől a kivitelezésig. Mondanom sem kell, hogy hamarabb elkészült, mintha megvárta volna, míg ráér a szakember. És könnyen lehet, hogy a minősége is kifogástalanabb lett.

A kertben is végtelenül fáradhatatlanul képes ügyködni. Megépített teljesen egyedül egy fedett kocsi beállót, alapozással, térkövezéssel és teljes fedéssel együtt. Most a kerítést újítja fel éppen, minden egyes lécet külön-külön leszed és felcsiszol, újra leken, majd visszatesz. A beton alapot pedig újjá kell építeni, úgyhogy azzal is van mit dolgozni bőven.

Mondanom sem kell, hogy ezek után nem nagy meglepetés: az autókhoz is konyít valamicskét. Nem is keveset, főleg hozzám képest, aki teljesen vakon mozgok ebben a világban. De most mit csináljak, nőből vagyok, ez valahogy ilyen evolúciós dolog lehet, ez az ösztönös fogalmatlanság a műszaki témákban. Ezért mikor én is itthon vagyok és éppen a tavaszi-őszi átállás idején járunk, akkor mindig tanácsot kérek a testvéremtől, hogy ő mit és hogyan csinálna, mármint az autót illetően. Mert aki egy autót tart fenn, azért egész sok dologgal szembe tud találkozni a karbantartást illetően. Vannak állandóan fennálló dolgok, amik az állagmegőrzést erőteljesen megsegítik, és persze vannak olyan dolgok is, amik csak időről-időre jönnek elő, mégis elhanyagolhatatlanok. Ilyen például az olajszint ellenőrzése és adott esetben az olaj cseréje is. Ezeket normál esetben a szervizben megcsinálják a srácok, amikor elvisszük az autót a szokásos átállási procedúrára, de azért szerintem egyáltalán nem árt, ha tudja is az ember, hogy ott mi történik.

Így került elő az olajwebshop.hu és egyáltalán ez a váltóolaj – motorolaj – kenőanyag témakör. Minden olyan gépezetben, ahol mozgó alkatrészek vannak, rendkívüli fontossággal bír a berendezés élettartama és üzemszerű működése szempontjából, hogy a megfelelő kenést kapja meg. Ez többféle módon valósulhat meg annak függvényében, hogy milyen berendezésről van szó, ebbe most olyan nagyon nem mennék bele. Az autók esetében a leggyakrabban előkerülő fogalmak ebben a témakörben a váltóolaj és motorolaj. Mindkettőnek kulcsszerepe van a gépjárművek megfelelő működését illetően, hiszen ezek nélkül számos rendellenes működési jelenség bukkanna fel, ami akár pillanatok alatt tönkre teheti a berendezést. Ezért kell időről-időre ellenőrizni az olajszinteket.

Hiába beszélünk egy alapvetően zárt rendszerről, a mozgásból fakadóan mégis mindig fennáll annak az esélye, hogy olyan dolog kerüljön az anyagba, ami nem igazán odavaló. Ezért időnként – bizonyos kilométeróra állásoknál – szükséges az olajak teljes cseréje is. Ilyenkor van lehetőség arra is, hogy például olyan anyagot válasszunk a továbbiakra nézve, amiben esetleg olyan adalékanyagok is szerepelnek, amelyek megnövelik a kopó alkatrészek és ezáltal a berendezés élettartamát.

Aztán nehogy azt gondoljátok ám, hogy magamtól vagyok ennyire okos. Egyrészt, a testvérem kupált ki, másrészt pedig az olajwebshop.hu-nak köszönhetem ezt a kis mini tudásomat. Ez egy olyan webshop, ahol mindenféle gépjárművekkel kapcsolatos termékeket lehet beszerezni remek áron. Alapvetően az online felületüket szoktam használni, mert az az egyszerűbb, ha onnan rendelek. De az is előfordult már, hogy személyesen mentem be valamelyik üzletükbe, mert szerettem volna egy kis segítséget kérni az értékesítőktől. Nem volt nehéz ügy ez sem, hiszen egyrészt négy boltjuk is van a fővárosban, másrészt pedig mindenhol szakértő segítségre lehet számítani a személyes ügyintézés esetén is.

Ha egyébként valamilyen csodánál fogva nem vagytok járatosak a motorolajok és váltóolajok világában, akkor mindenképpen ajánlom, hogy kérjetek segítséget valamilyen személyes úton. Rengetegféle terméket lehet itt kapni, és szerintem nem könnyű azon eligazodni, hogy melyik a legjobb az adott gépjárműnek. Már a jelölési rendszer is magában hordozza a rontás lehetőségét, hogyha egyébként nem vagytok képben a dolgokkal. Pedig azért az hamar kiderül egy kis utánajárással, hogy mit takar pontosan például a 80W-90 jelölés: azt, hogy ez egy kétfokozatú olaj, amelynek a hőmérséklettől függően kétféle viselkedése is lehet. De ebbe azt hiszem, hogy most nem kéne jobban belemenni.

Váltóolaj – Olajok | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból

Egyetlen specifikus váltóolaj esetében szeretném csak konkrétan leírni a specifikációt, aztán ígérem, hogy nem traktállak benneteket ezekkel a komoly műszaki részletekkel, de hátha valakit érdekel. Szóval, ha például veszünk egy kiváló, megbízható márkájú anyagot, amely ebben az esetben például egy Castrol 75W-90 jelzésű váltóolaj, akkor az olajwebshop.hu felületről a következő információkat lehet róla megtudni. Egyrészt, a neve már elárulja, hogy milyen környezetben használható fel, milyen a viszkozitása az adott környezeti feltételek mellett. Ezt egyébként egyszerűen ki lehet olvasni egy táblázatból, de tényleg nem akarok ennyire tudományos lenni. A lényeg, hogy a sűrűn folyós méz és kevésbé sűrű rendszerek közötti skálán mozog valahol az anyagunk. Hogy pontosan hol, azt mutatja meg a 75W-90 jelölés. Azt tudhatjuk meg róla a weboldalon, hogy ez egy 100%-ban szintetikus hajtóműolaj, amelynek különböző felhasználási területei vannak. Ebből az alábbiak vannak tényszerűen felsorolva: osztóművek, kézi kapcsolású sebváltók és véglehajtások. A még pontosabb megjelöléshez pedig további specifikációk is tartoznak, amik az alábbiak: API GL4, VW 505 50. Azt gondolom, hogy ezek már tényleg olyan pontok, amiket csak a hozzáértők tudnak hová tenni. Azonban ettől függetlenül nekünk, mezei halandóknak is simán lehet rá szükségünk. Éppen ezért azt tanácsolom, hogyha hozzám hasonlóan elveszettnek érzitek magatokat a témában, akkor nyugodt szívvel kerekedjetek fel, és ne otthon, a netről rendeljetek, hanem menjetek be személyesen valamelyik üzletbe. Ott mindig segítőkészen fognak várni benneteket, és nem lesz belőle galiba, hogy jaj, nem is olyan terméket sikerült választani, amilyet kellett volna. Helyette a szakember megmondja elsőre, hogy mi az, ami a leginkább megfelelő volna az adott gépezethez, és ezzel nullára csökken a rontási lehetőség.

Én részemről szeretem a hülyebiztos rendszereket és ez az út számomra maximálisan annak tűnik. Ezért is beszélgettünk róla a testvéremmel a hétvégén, aki abszolút az én álláspontomon volt, és bár már sok tekintetben kikupált a témakörben, azért ő is mindig arra bíztat, hogy menjek be az olajwebshop.hu valamelyik üzletébe, ha kell valami és inkább ott vegyem meg. Akkor aztán tényleg garantált, hogy nem lesz félrenyúlás és eltévesztett megrendelés.

Úgyhogy nektek is csak azt tudom ajánlani, amit a testvérem nekem, hogyha gyorsan szeretnétek biztos megoldást kapni a problémátokra:

Váltóolaj – Olajok | Olajwebshop.hu – kenőanyag megbízható forrásból.