Mi a különbség az OSB és az MDF anyag között?

MDF ajtó

A bútorok esetében biztosan Ön is sokszor találkozott már az OSB és az MDF rövidítésekkel. Például az MDF ajtó gyártásakor mindkét anyagnak a használata szóba jöhet. De mit jelent ez pontosan? Az OSB az angol Oriented Strand Board rövidítése. Tulajdonképpen olyan lapról van szó, ami farostból készült. Remek teherbírással rendelkezik, ezért sokan kedvelik.

Jól tartja a formáját, illetve az ára sem mondható vészesnek. Rengetegféle célra használható fel. A másik említett anyag az MDF, vagyis a Medium-density fibreboard. Közepes sűrűséggel rendelkezik, ezért a szakemberek előszeretettel alkalmazzák a bútorok gyártásakor. Például az MDF ajtó is belőle készül. A felülete teljesen simának mondható. Többek között ez különbözteti meg az OSB-laptól. A fúrása, a laminálása és a vágása sem jelent nehézséget. Akár otthoni körülmények között is sor kerülhet a festésére.

A teherbírási képessége nem annyira jó, mint az OSB lapnak. Inkább beltéri használatra alkalmas. Nagy előnye, hogy jól alakítható, ezért nem ütközik nehézségbe a hajlítása vagy a kerekítése. Remekül tartja az alakját, de az élek lefestése sem nehéz. Ez nagy pozitívumot jelent például az MDF ajtó esetében. A Szalafa szakemberei szívesen használják ezeket a farostlemezeket a termékek elkészítésénél. A kínálatuk lélegzetelállítóan szép, tehát valószínűleg Ön is találni fog olyan típust, amelyik elnyeri a tetszését. Inkább a hűvös elegancia jellemzi a kollekció darabjait. Jelenleg 8 féle modell van a készletben. Mindegyikük másféle mintákkal van ellátva. Például az MDF ajtó üveggel díszített változatban is megvásárolható.

Az árak fel vannak tüntetve a weboldalon. Az sem jelent gondot, ha egyedi jellemzők alapján szeretné leadni a rendelését, mert a szakemberek képesek teljesíteni a kívánságait. Például az MDF ajtó utólag beépíthető típusban is megvehető. Érdemes minél hamarabb leadni a megrendelését, hiszen rengetegen érdeklődnek az itteni termékek iránt. Most éppen teljesen üvegből készült változat megrendelésére nyílik lehetőség.